FAQ

Of het nu je eerste keer of 5de keer is dat je een huis koopt of verkoopt, het koop- en verkoopproces is altijd vermoeiend. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het proces niet overweldigend is voor je, is om goed opgeleid en goed voorbereid te zijn op het proces. Er zijn normaal gesproken veel vragen die huizenkopers tijdens het proces zullen hebben. Hier hebben wij geprobeerd om de meest gestelde vragen voor je te beantwoorden. Maar als je nog steeds andere vragen hebt, of wat is onduidelijk dan mag je altijd contact met ons opnemen. Op de contactpagina vind je alle instructies hoe dat moet.

1. Wanneer moet ik met de bank dit bespreken?

Pre-gekwalificeerd worden is een van de eerste stappen bij het kopen van een huis. Zo weet je wat je budget is en niet alleen dat, maar je bespaart ook tijd. Zo weet je precies binnen welk budget je moet zoeken. Je hebt dan een idee of de prijsklasse die je wel kan permitteren.

2. Hoe lang duurt het om een huis te kopen?

Het kan tussen 30 en 45 dagen duren. Maar dat hangt af van verschillende factoren. De tijdlijn voor het vinden van een huis varieert enorm omdat er zoveel variabelen zijn. Zodra je een huis hebt gevonden en een geaccepteerd bod hebt gekregen, duurt het meestal ongeveer 30 dagen om een overeenkomst te sluiten. Als alles relatief soepel verloopt tussen de koper en de verkoper, kun je verwachten dat het in totaal ongeveer 40 dagen zal duren.

3. Hoeveel woningen moet ik zien voordat ik een bod uitbreng?

Je zou er zoveel moeten zien als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je het perfecte huis vindt. Gemiddeld zullen huizenkopers honderden huizen online bekijken, maar zullen ze 10 huizen persoonlijk zien voordat ze een aanbieding schrijven.

4. Waarom gaat de verkoper weg?

Als je begrijpt waarom de verkoper verhuist – of dit nu komt door inkrimping, een verhuizing van een baan of als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis in het leven – kan je helpen erachter te komen hoe gemotiveerd ze zijn bij het onderhandelen. Een goede aankoopmakelaar zal proberen deze informatie voor je te achterhalen en te peilen hoe flexibel (of niet) de verkoper kan zijn tijdens de onderhandelingen. Een gemotiveerde verkoper die snel moet verhuizen of wiens huis al een tijdje te koop staat, zal eerder met je samenwerken dan iemand die geen haast heeft om te verhuizen.

5. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn huis verkoop klaar te maken?

Er zijn verschillende dingen die je moet weten voordat je jouw huis te koop aanbiedt! Een veel gestelde vraag van huizenverkopers voordat ze worden aangeboden, is welke stappen moeten worden genomen voordat ze hun huis aanbieden. Het niet goed voorbereiden van een huis voor de verkoop kan een huiseigenaar enorm benadelen. Bij de verkoop van een woning moet je er zeker van zijn dat jouw woning zich in het best mogelijke licht presenteert. Ervoor zorgen dat er zo min mogelijk rommel is, kamers opnieuw schilderen, nieuwe vloerbedekking installeren of ervoor zorgen dat er geen geurtjes ontstaan, zijn slechts een paar dingen die je moet doen voordat je jouw huis te koop aanbiedt.