Werkbonnen zijn essentieel in de bouw en daarom is het bijzonder dat nog niet alle bedrijven zijn overgestapt naar een digitale variant. Met het digitaliseren van dit deel van de administratie wordt ook de rest van het papierwerk makkelijker, overzichtelijker en simpelweg sneller. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden en voordelen die er zijn met betrekking tot digitale werkbonnen, zodat ook jij minder tijd kwijt bent met ze maken.

Nooit meer iets kwijtraken met de GWW software

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van software voor de digitalisering van je werkbonnen en administratie is dat je nooit meer iets kwijtraakt. Aangezien de informatie die op een werkbon wordt bijgehouden zeer belangrijk is; denk bijvoorbeeld aan de gebruikte materialen en gewerkte uren, levert kwijtraken de nodige problemen op. Voor zowel de klant als de bouwer is het dus handig en transparant om de onderdelen via bijvoorbeeld GWW software bij te houden. Gewoon even snel de app checken en je bent weer op de hoogte. Alleen als het internet uitvalt kan je niet bij de data, maar in dat geval hebben we waarschijnlijk grotere problemen…

Houd klanten nog beter op de hoogte

Als je gebruik maakt van de juiste programma’s is het bovendien erg makkelijk om te klant op de hoogte te stellen van de voortgang van projecten. Zo kun je met deze GWW Software klanten inlichten over wat al wel, en nog niet is gedaan. Service medewerkers kunnen bepaalde werkzaamheden afvinken waardoor duidelijk is hoe ver alles is gevorderd. Ook kunnen er gemakkelijk foto’s worden toegevoegd aan de werkbonnen. 

Factureren was nog nooit zo makkelijk 

Als de administratie digitaal verloopt, wordt het ook steeds makkelijker en sneller om facturen aan te maken en te versturen. Aangezien de gewerkte uren en gebruikte materialen al op de werkbon staan, kan met en paar klikken een rekening worden gemaakt. De status van de gemaakte facturen is ook in te zien. Zo zie je automatisch welke facturen al zijn voldaan, en welke nog niet.

Het komt natuurlijk nog weleens voor dat opdrachtgevers niet, of niet op tijd betalen. Met een online administratieprogramma weet je wie je nog even achter de broek aan moet gaan zitten.

Werkbon digitaliseren scheelt je tijd

We kunnen wel concluderen dat als jij je werkbonnen nog niet hebt gedigitaliseerd, er nog een hoop tijd is te winnen. Papieren bonnen en andere administratie bijhouden is niet efficient, en de kans dat iets fout gat is ook een stuk groter. Veel bouwbedrijven hebben dit aspect van hun bedrijfsvoering zelfs uitgezet naar een externe accountant. Dat is natuurlijk helemaal zonde van het geld. Er is genoeg goede software die het digitaal bijhouden van je administratie voor iedereen mogelijk maakt. Op cleverdesk.nl kun je zien wat de mogelijkheden voor de GWW Software allemaal nog meer zijn, naast de voorbeelden die in dit artikel al zijn genoemd.