Voor veel bedrijven is het een belangrijk item, energie besparen. Energie besparen zorgt niet alleen voor lagere kosten het is ook een manier om duurzamer te werken. Duurzaam met energie omgaan helpt het milieu en is goed voor het imago van het bedrijf. Beginnen met energie besparen binnen je bedrijf kan vandaag door de volgende tips te volgen.

–          Slimme verwarming

Bij veel bedrijven wordt de verwarming ingesteld op vaste tijdstippen zodat deze automatisch aan gaat. Dit is handig, maar het is belangrijk hierbij op enkele dingen te letten.

Stel bijvoorbeeld een minimale temperatuur van 15 graden in. Zo zakt de temperatuur niet te veel en kost het de verwarming minder energie om het gebouw weer op te warmen. Daarnaast kun je proberen uit te vinden hoelang het ongeveer duurt voordat het gebouw volledig is opgewarmd, neem hiervoor een temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Belangrijk is de verwarming niet eerder aan te zetten dan nodig is en deze ook weer op tijd uit te zetten aan het einde van de werkdag. Ongeveer een uurtje voordat iedereen naar huis gaat, kun je de verwarming al in temperatuur laten dalen.

–          Sluipverbruik voorkomen

Sluipverbruik komt voor wanneer apparaten in de slaapstand staan maar nog wel energie verbruiken. Computers kunnen beter helemaal uitgeschakeld worden dan op stand-by worden gezet. In de stand-by stand wordt namelijk nog steeds energie gebruikt door de schermen.

Een handig manier om sluipverbruik te voorkomen is door alle stekkers van een groep monitoren, lampen en stekkers op één stekkerblok aan te sluiten. Spreek met medewerkers en collega’s af dat de laatste die het pand uit gaat, de hoofdstekker uit dit stopcontact verwijdert. Zo ben je er zeker van dat er geen energie wordt verspild.

–          Energielabel

Zowel gebouwen als apparaten hebben een energielabel. Het label heeft op een schaal van A tot G aan hoeveel stroom er wordt verbruikt en hoe energiezuinig een pand of apparaat is.

Bij apparaten dien je niet alleen te denken aan printers en beeldschermen maar ook koffiezetapparaten en koelkasten. Let erop dat bij bepaalde apparaten label A niet de meest energiezuinige klasse is. Een koelkast kan bijvoorbeeld ook een energielabel als A++ of A+++ hebben.

Een pand hebben met een gunstig energielabel scheelt ook in verbruik. De verwarming hoeft minder hard te werken om het gebouw op te warmen en dit scheelt in de kosten. Voor het vinden van een pand met een goed energielabel in Amersfoort kun je de hulp inschakelen van Makelaar Amersfoort.

–          Isolering

Door je bedrijfspand te voorzien van goede isolatie kun je zakelijk energie besparen. Dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie zorgen ervoor dat de temperatuur in het gebouw in de winter minder snel daalt en in de zomer minder snel stijgt. Ook kun je ervoor kiezen om deurrubbers van koelingen en koude leidingen af te sluiten met isolatiemateriaal.

Bespaar kosten en help het milieu een handje door deze eenvoudige tips te volgen waarmee je zakelijk energie bespaart.