Tips/ Ideeen

Je bent op deze pagina, omdat je tips en ideeën met ons en de andere lezers wilt delen neem ik aan. En dat vinden wij helemaal prettig. Dus als je tips of ideeën met ons wilt delen mag je je vrij voelen. 

Simpel, door ons een berichtje te sturen. Op de contact pagina vind je alle details hoe je in contact met ons kunt komen. Of je kan snel en gemakkelijk jouw tips in het contactformulier invullen. Wij zullen dit zo snel als mogelijk doornemen en als je toestemming geeft wordt het ook op de website geplaatst. Wij beginnen alvast met het delen van onze tips en ideeën als je een huis of gebouw wilt kopen en jij mag ons vertellen waarop jij let wanneer je een huis verkoopt.

1. Stel een budget vast

Voordat je een huis gaat bezichtigen moet je eerst plannen hoeveel je eraan wilt besteden. Praat met de bank of hypotheekverstrekker over het bedrag dat je hebt en hoeveel je mogelijk kan lenen.

2. Overhaast je niet

Zoek de ideale woning. Wil je begeleiding tijdens je zoektocht, neem dan contact op met ons.  Ga eerst overal goed kijken als het huis aan jouw wensen en eisen voldoet. Maar om dat te kunnen bepalen moet je van tevoren een plan opmaken, wat jouw wensen zijn met betrekking tot het nieuw huis. Dit is het moment om een lijst te maken van die dingen. Dit is een belangrijke stap als het gaat om het kopen van een huis voor beginners.

3. Stel de kritische vraag

Stel de kritische vraag aan jezelf: “Heb ik dat huis echt nodig of wil ik dat?” Een goede tip voor het kopen van een huis is om na te denken over de vraag of je het huis dat je gaat kopen wel of niet nodig hebt. Het klinkt eenvoudig genoeg, maar veel mensen denken er niet eens aan om deze vraag te stellen. Terwijl het in feite een van de belangrijkste vragen is bij het kopen van een huis (of welke grote aankoop dan ook). Het is een grote investering. Graaf echt diep en stel jezelf deze simpele vraag. Natuurlijk, je denkt misschien dat je het huis wilt, maar heb je ook tijd kunnen besteden aan het nadenken hoe je de hypotheek zal betalen? Het kopen van een huis is een enorme investering en het verdient veel tijd en aandacht om de beste beslissing te nemen.

4. Controleer het sanitair systeem van het gebouw

Laat de kranen lopen om de waterdruk te controleren. Vraag of de leidingen geïsoleerd zijn en zorg ervoor dat ze niet van lood zijn, dat zou moeten worden vervangen. Werken de radiatoren eigenlijk wel? Werkt de cv-ketel? Kortom, huur een professionele loodgieter om het sanitairsysteem voor je te controleren.

5. Vraag ons voor assistentie bij het onderhandelen

Wees niet bang om te onderhandelen! Onderhandelen is gebruikelijk bij het kopen en verkopen van woningen en wordt vaak meegewogen in de kosten van een onroerend goed. Onthoud dat je niet krijgt waar je niet om vraagt! En als je bang bent om te praten of denkt dat je te veel korting vraagt, laat het dan aan ons over. Wij kunnen je helpen om een voordelige overeenkomst te sluiten.