De afgelopen jaren is de online verkoop flink gestegen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om ook online producten te verkopen. Winkels zijn voor lange tijd gesloten geweest, de enige wijze van verkoop vond online plaats. Hierdoor heeft er een verandering plaats gevonden. Ook steeds meer kleinere bedrijven proberen online producten te verkopen. Maar in een winkelstraat ben je zichtbaar voor het winkelend publiek, echter hoe zorg je ervoor dat je ook in Google gevonden wordt? Lees hier drie tips wat je kan doen.

  1. Zorg voor een website met voldoende landingspagina’s

Wanneer je veel producten verkoopt heb je deze op je website staan. Veel webshops hebben alleen producten op de website staan. Echter om gevonden te worden in Google is het ook belangrijk dat je geschreven content op je website hebt staan. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om per productgroep een landingspagina te maken. Bijvoorbeeld wanneer je een webshop hebt voor tuingereedschap, maak je een pagina aan over grasmaaiers. Op deze pagina beschrijf je alles over grasmaaiers. Vervolgens plaats je er linkjes op naar de productpagina’s. Met geschreven content kan Google de inhoud indexeren. Wanneer er dan iemand op zoek gaat naar een product ziet Google je als expert en kom je dus eerder voor in de zoekresultaten.

  1. Geef je afbeeldingen een Alt tekst

Bij de meeste producten op een webshop staat een foto. Zorg ervoor dat de afbeelding een naam en Alt tekst heeft. Een Alt tekst is een alternatieve tekst. Deze tekst zorgt ervoor dat Google de afbeelding herkend en meeneemt in de zoekresultaten.

  1. Zorg ervoor dat een link van je webshop op meerdere sites staan

Wanneer je webshop op meerdere pagina’s wordt genoemd weet Google dat je webshop relevant is. Google ziet dat als een soort online mond op mondreclame. Meerdere bedrijven noemen je webshop in relevante content, dus het zal een goede webshop zijn. Om links op verschillende website te plaatsen heb je meerdere websites nodig of contacten met websites. Om dit voor elkaar te krijgen moet je veel tijd investeren. Je kan er ook voor kiezen om dit uit te besteden aan bijvoorbeeld een SEO specialist.

Bron afbeelding door Gerd Altmann from Pixabay