Er zijn wereldwijd ontzettend veel wolkenkrabbers die wij misschien niet kunnen overtreffen. Maar dat maakt ons niet minder dan de rest. We hebben een lijst samengesteld met 5 hoogste wolkenkrabbers van Nederland. Rotterdam heeft de meeste wolkenkrabbers en dat maakt het ook een aantrekkelijke plek voor toeristen. Het zien van unieke en indrukwekkende architectuur is slechts een van de vele dingen die we zo leuk vinden aan reizen over de hele wereld. Deze wolkenkrabbers maken Nederland een speciale plek voor reizigers en ook de inwoners.

Je zult hieronder een stukje geschiedenis terugvinden van de top 5 wolkenkrabbers van Nederland. Heb je ze nog niet met het blote oog gezien? Maak tijd vrij om het te doen, want het is het waard.

1. Maastoren (Rotterdam) – 165 meter

De maastoren is 165 meter hoog en staat op nummer 1 als het gaat om de hoogste gebouwen in Nederland. Het staat prachtig op de Kop van Zuid in Rotterdam en is opgeleverd in december 2009. Deze toren is ontworpen met 2 schijven (161 meter, om 108 meter) en heeft 44 verdiepingen. Deze toren is een kantoorruimte voor Deloitte en AKD. Er werken samen ongeveer 1.600 mensen in dit gebouw en heeft ook daarom een heel ruime parkeerplek. Wat maakt deze toren mooi? De Maastoren wordt omhuld door panelen, die de buitenkant zijn kleuren geven afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoe gezellig zou het niet zijn als je hier zou werken of een vergaderruimte zou kunnen inhuren met een perfect uitzicht naar buiten.

2. New Orleans (Rotterdam) – 158 meter

New Orleans is een woontoren, opgeleverd in 2010. Het is gevestigd aan de zuiderkant van de Wilhelminapier in de stad Rotterdam. Het is gebouwd aan de maast rivier. Met een hoogte van 158 meter en 44 verdiepingen is het de 2de hoogste toren in Nederland. Omdat het een woontoren is, heeft het 166 luxe huurappartementen en 72 koopappartementen. Hierdoor zijn er ook kantoorruimtes te vinden in deze toren. Wat deze woontoren superleuk maakt is dat onderin het theater Lantaren-venster is gebouwd met 5 theaterzalen en een jazzpodium. Er is dus genoeg ontspanning hier te vinden.

3. Montevideo Rotterdam – 151 meter

Deze hoge woontoorn ligt in Rotterdam en is opgeleverd in 2005. Het is een woontoren, bestaande uit 192 appartementen. Bewoners van deze toren kunnen gebruik maken van het terras, zwembad, sauna etc. Het is dus een zeer ontspannen plek voor mensen die daar bezoeken. In de plint heeft het complex ook luxe restaurants en kantoorruimtes. De letter “M” op het dak van de toren dient als windvaan. Slim bedacht van de ingenieurs van deze toren.

4. Delftse Poort (Rotterdam) – 151 meter

Dit gebouw werd in 1991 geleverd en is 151 meter hoog. Het ontwerp bestaat ook uit twee delen als de maastoren. Je ziet het meteen als je in Weena Rotterdam bent. Het gebouw heeft zijn naam te danken aan de Delftse Poort die in de buurt stond. Het is een kantoorgebouw dat in 2015 gerenoveerd werd en open werd gesteld voor het publiek. De Douwe Egberts Café is hierin gevestigd, dus je zult enorm veel pret ervaren als je hier een kijkje gaat nemen. Het is gratis en heeft een openbare gym en wifi. Maak dus gebruik ervan, want je weet maar nooit wanneer het weer ontoegankelijk wordt voor het publiek. Het is een gouden kans om een wolkenkrabber te bezoeken.

5. De Rotterdam (Rotterdam) – 151 meter

Het is bekend dat Rotterdam een hoogbouwtraditie kent. Zo werd in 2013 de vijfde hoogste wolkenkrabber in Rotterdam Nederland opgeleverd met een hoogte van 151 meter. Het ontwerp biedt ruimte aan kantoren, hotels en woonappartementen. De Rotterdam is met een oppervlakte van 160.000 vierkante meters wel de grootste ontwerp en bestaat uit 3 delen. Het wordt dagelijks bezocht door ongeveer 5.000 mensen en is daardoor het dichts bevolkt plekje in Rotterdam.